"Er is geen structureel probleem bij de Brusselse politie"

MR-parlementslid en burgemeester van Etterbeek Vincent De Wolf vindt niet dat er structurele problemen zijn bij de Brusselse politie. "Ik zeg niet dat er geen fouten werden gemaakt, maar dat heeft niets te maken met de zes Brusselse politiezones", zegt De Wolf bij RTBF.

In de nasleep van de Brusselse rellen roepen alle Vlaamse partijen in koor dat het de hoogste tijd is om de zes Brusselse politiezones te fusioneren naar één overkoepelende politiezone.

Franstalig België denkt daar duidelijk anders over. Vorige week had de burgemeester van Brussel, Philippe Close (PS), al verklaard dat een fusie van de Brusselse politie "een slogan" is. Nu sluit ook MR-kopstuk en burgemeester van Etterbeek Vincent De Wolf zich daarbij aan.

"De rellen hebben zich volledig afgespeeld op het grondgebied van één politiezone", aldus De Wolf. "Als er dingen zijn misgelopen, ligt dat niet aan het feit dat er verschillende politiezones zijn. Misschien heeft een officier van de Brusselse politie de rellen slecht aangepakt, maar dat heeft niets met de politiezones te maken."

"Het institutionele spel wordt weer goed gespeeld", zegt De Wolf. Hij vindt dat Vlaamse partijen de rellen misbruiken om een paradepaardje door te duwen.

Meest gelezen