Amy the nurse - Flickr / Creative Commons by-nd

10 jaar cel voor vader die baby schedelbreuk sloeg

Een vader van 22 uit Westende moet 10 jaar naar de cel omdat hij zijn baby vorig jaar een twaalfvoudige schedelbreuk sloeg. Hij gaf zijn zoontje van 2 maanden een vuistslag op het hoofd omdat die bleef huilen tijdens een videospelletje van FIFA. Het kind was even in levensgevaar en herstelde in een gespecialiseerde instelling. 

Op 4 september vorig jaar sloegen de stoppen van de Westendenaar volledig door, toen zijn amper twee maanden oude zoontje bleef huilen terwijl hij een spelletje FIFA aan het spelen was op z’n PlayStation. Hij gaf hem een vuistslag op het hoofd met twaalf breuken in de schedel tot gevolg. Een maand eerder had hij de baby al eens ruw in de zetel gegooid.

Het jongetje verkeerde even in levensgevaar, maar herstelde wonderwel in een gespecialiseerde instelling. Intussen verblijft hij bij een pleeggezin en is het nog afwachten welke motorieke schade hij op termijn zal overhouden aan de slagen.

Zijn vader werd vervolgd voor poging tot doodslag op z’n zoontje, maar de rechter achtte niet bewezen dat hij de intentie had om hem te doden. Hij veroordeelde de twintiger wel voor de onmenselijke behandeling van de baby en legde hem 10 jaar cel op. Aan zijn kind moet de vader een voorlopige schadevergoeding van 25.000 euro betalen.

Meest gelezen