Belga

Koning Filip als voorleespapa: "Vandaag ben ik geen koning, vandaag ben ik vader"

Nog tot 26 november is het Voorleesweek en wordt iedereen warm gemaakt om voor te lezen aan kinderen, een cruciaal element in hun taalontwikkeling en verbeelding. Deze keer staan de voorleespapa's centraal - het hoeven niet altijd moeders te zijn die voorlezen - en ging koning Filip voorlezen in een basisschool in Kampenhout. Filip koos voor het boek "De gouden lijst" en schraapte zijn keel.   

Iedereen Leest houdt jaarlijks een Voorleesweek. Meter is normaal koningin Mathilde die dan voor een klas gaat voorlezen. Dit jaar draait het echter rond de voorleespapa's en kwam koning Filip in basisschool De Boomhut in Kampenhout binnengewandeld. Filip leest veel én graag voor aan zijn kinderen. Dus een kleine moeite voor hem.

Onze koning kreeg een warme welkom van de kinderen uit het derde leerjaar: "Dag, sire!" Hij stelde hen meteen gerust: "Vandaag ben ik geen koning Filip. Vandaag ben ik gewoon een vader." Intussen plaagde hij hen door vast te stellen dat ze op al zijn vragen vrij makkelijk "ja" antwoordden.

Filip koos voor het boek "De gouden lijst" van Rindert Kromhout en Gerda Dendooven. Over een koppel dat een schilderij wil én krijgt, maar intussen wordt hun hele huis een kleurrijk palet. Het boek gaat over het doorbreken van verwachtingen. Na de leessessie had de koning een gesprek met enkele papa's die een workshop voorlezen volgden.

VIDEO koning Filip leest voor:

Video player inladen...

Meest gelezen