Definitief groen licht voor fusiegemeente Puurs-Sint-Amands

De gemeenteraden van Puurs en Sint-Amands hebben de geplande fusie tot Puurs-Sint-Amands definitief goedgekeurd. Op 1 januari 2019 moet de fusie van de twee Antwerpse gemeenten een feit zijn. De nieuwe gemeente Puurs-Sint-Amands zal 26.000 inwoners tellen.

Na de princiepsbeslissing in september om te fuseren is nu ook de definitieve beslissing genomen om de gemeenten Puurs en Sint-Amands in de toekomst te laten fuseren.

De gemeenteraden van Puurs en Sint-Amands hebben de beslissing vanavond definitief goedgekeurd. Het is de bedoeling dat de fusie van Puurs-Sint-Amands op 1 januari een feit is. De fusiegemeente zal 26.000 inwoners tellen.

Er hebben de afgelopen weken al wel meer gemeenten fusieplannen goedgekeurd. Ze worden daartoe ook aangemoedigd door de Vlaamse regering. Als ze fuseren, neemt Vlaanderen een aanzienlijk deel van hun schuldenlast over. Het Vlaams parlement moet de fusies volgend jaar nog goedkeuren.

Meest gelezen