Deutsche Post voor miljoenen euro's opgelicht

Het Duitse postbedrijf Deutsche Post is voor miljoenen euro’s opgelicht door een bende die gebruikmaakte van het systeem van kortingen dat Deutsche Post hanteert voor bedrijfspost. De fraude zou kunnen oplopen tot 100 miljoen euro. Het Duitse gerecht vervolgt 14 mensen.

De oplichters maakten misbruik van de kortingen op bedrijfspost die Deutsche Post geeft sinds de liberalisering van de postmarkt in Europa in de jaren negentig. De korting kan gaan tot 44 procent op het standaardtarief van 70 cent voor een brief.

De fraude werd ontdekt toen bleek dat Deutsche Post kortingen had gegeven op grote hoeveelheden bedrijfspost die nooit hebben bestaan, aldus een woordvoerder. Deutsche Post bevestigde een bericht daarover in de krant Frankfurter Allgemeine Zeitung. Daarin was sprake van 50 tot 100 miljoen euro schade.

Het parket van Koblenz voert een strafonderzoek en verdenkt 14 mensen tussen 39 en 58 jaar. Drie van hen zitten in voorlopige hechtenis.

Meest gelezen