Video player inladen...

Dode en twee zwaargewonden bij ontploffing bij ArcelorMittal in Gent

Bij staalreus ArcelorMittal in Gent zijn één dode en twee zwaargewonden gevallen bij een explosie. Die gebeurde in de cokesafdeling van de staalfabriek. De situatie is onder controle en Arcelor Mittal onderzoekt de precieze omstandigheden en de oorzaak van het ongeval. 

De ontploffing gebeurde volgens een woordvoerder van het bedrijf in de zone "nevenproducten" van de cokesfabriek van Arcelor Mittal.  Hulpdiensten van binnen en buiten het bedrijf kwamen ter plaatse. Er vielen één dode en twee zwaargewonden. De toestand van de gewonden is nu stabiel.

Arcelor Mittal beklemtoont dat er nooit gevaar geweest is voor de omwonenden. Na de explosie is er ook geen brand ontstaan. De installatie is opnieuw veilig. Er is een veiligheidsprocedure opgestart waardoor afvalgassen niet verwerkt maar wel afgefakkeld worden. 

Het is nog niet duidelijk wat de oorzaak van de ontploffing was.  Arcelor Mittal laat weten dat het de precieze omstandigheden en de oorzaak onderzoekt. 

De Groote: "Nooit gevaar voor omgeving, nooit brand geweest"

Video player inladen...

Meest gelezen