MNM

Goedele Wachters als MNM-sidekick: "Film en entertainment zijn mijn ding niet"

Verrassing wellicht voor de meeste luisteraars toen ze vanochtend Goedele Wachters als sidekick van Peter Van de Veire hoorden. Het nieuwsanker vulde op MNM vlekkeloos de moppenrubriek, had het over zetelverwarming, maar evengoed over het nut van een fietshelm en uiteraard over haar deelname in "De slimste mens". En het is wachten totdat ze het woord "gathaar" in "Het journaal" sluist.

Julie Van den Steen volgt in de VS drie dagen lang de Emmy Awards. "Sorry voor alles" en "Callboys" zijn immers genomineerd.  Van de Veire trommelde vanochtend Goedele Wachters als vervanger op. Morgen komen zijn dochters langs en overmorgen Gert Verhulst. Voor Wachters was het niet haar vuurdoop op de radio, want in een ver verleden was ze reporter voor Radio 2 Antwerpen. 's Ochtends staat ze normaal rond 7.15 uur op, maar deze keer moest ze een pak vroeger uit bed. Ze dankte de zetelverwarming in haar auto om wakker te raken.

Wachters overleefde acht keer "De slimste mens" en heeft zich verzekerd van een plaats in de finale. Zal ze winnen? "Dat denk ik écht niet", stelt ze. "Ik heb lijstjes gebannen uit mijn leven, maar ik ga er terug aan moeten beginnen, vrees ik." Film en entertainment blijken zwarte gaten te zijn.

Voorts verklapte het nieuwsanker dat ze een hekel heeft aan paswoorden. "Ik heb daar geen geheugen voor. Vreselijk. Ik heb daarvoor al honderdduizend mails gestuurd van "stuur me een nieuw paswoord"".

Als vrolijke plaat koos ze voor "When the rain begins to fall" van Pia Zadora en Jermaine Jackson uit 1984. "Een foute plaat, maar daarom niet minder goed", licht ze haar beslissing toe.

Wachters bracht een fietshelm mee als voorwerp waar ze aan gehecht is. Ze had ongeveer een jaar geleden een ongeluk. "Het enige wat gebroken was, was mijn fietshelm. De helm heeft mij gered. Ik zou dat verplichten en dan meteen een fluohelm kiezen, zodat het voor iedereen even belachelijk is, maar geen issue meer is. Wij, fietsers, zijn eigenlijk niet zo goed zichtbaar."  

Van de Veire hoorde op een gegeven moment Wachters - toen de microfoon uit stond - het woord gathaar gebruiken. De presentator daagde haar uit om het woord eens in "Het Journaal" te moffelen. "Ik ga dat proberen", zei ze. "Zo van... "ze viel in een gat, haar arm was gebroken"."

Meest gelezen