Grimbergen geeft negatief advies voor omgevingsvergunningsaanvraag Eurostadion

Het schepencollege van Grimbergen heeft maandag de Vlaamse overheid een negatief advies gegeven over de omgevingsvergunningsaanvraag van Ghelamco, om op Parking C Eurostadion te realiseren. Dat negatief advies werd verwacht.

Het schepencollege van Grimbergen weigert het licht op groen te zetten voor de omgevingsvergunningsaanvraag voor het Eurostadion.

In het kader van het recente openbaar onderzoek, dat Grimbergen organiseerde, liepen meer dan 2.500 bezwaren binnen. Ook de omliggende gemeenten Vilvoorde, Meise en Wemmel dienden een bezwaarschrift in.

Bouwheer Ghelamco trok enkele maanden terug haar bouw- en milieuvergunningsaanvraag voor het project in en verving deze door een nieuwe aanvraag bij de Vlaamse overheid voor een omgevingsvergunning. Het deed in antwoord op eerder geuite kritieken ook enkele aanpassingen.

Zo wil men het Eurostadion bijvoorbeeld tien procent kleiner bouwen dan eerder voorzien. Op vlak van mobiliteit werden de afspraken met de Vlaamse regering uit het mobiliteitsconvenant voor dit project op financieel vlak gefinaliseerd.

Van een vergunning kan vandaag de dag echter nog geen sprake zijn, omdat de buurtweg die door Parking C loopt nog niet afgeschaft is. Een beroep hierover bij minister Joke Schauvliege (CD&V) tegen een deputatiebesluit dat de buurtweg afschaft, loopt nog.

Meest gelezen