Maxime Anciaux - All rights reserved

Huiszoeking in OCMW-rusthuis Nieuwpoort

Na klachten over wantoestanden in het OCMW-rusthuis "De Zathe" in Nieuwpoort, heeft de politie een huiszoeking gedaan. Vorige week werd al een personeelslid ontslagen, twee andere personeelsleden werden geschorst. Zij mogen voorlopig niet meer in het rusthuis werken. 

Vorige week raakte bekend dat het personeel in het rusthuis een Whatsappgroep had waarin ze denigrerende foto's van bejaarden met elkaar deelden. Daarnaast hadden enkele personeelsleden ook een misplaatste grap uitgehaald met een van de bewoners.

Er is nu een gerechtelijk onderzoek tegen onbekenden opgestart. In het kader daarvan werd er vandaag in het rusthuis een huiszoeking gehouden. Wat er bij die huiszoeking aangetroffen is, is niet duidelijk. 

Meest gelezen