Louis Tobback presenteert Radio 2-nieuws in het Leuvense dialect

Radio 2 Vlaams-Brabant heeft er een nieuwslezer bij. Of toch voor een dag. Niemand minder dan de Leuvense burgemeester Louis Tobback (SP.A). En dat doet hij in het sappige Leuvense dialect. Tobback geeft daarmee het startschot voor onze "De week van het dialect".

Geen vergadering of lintjes knippen vandaag. De burgemeester van Leuven staat namelijk in onze studio om het nieuws in het Leuvens te brengen. Het resultaat hoor je vanmiddag in het Radio 2-nieuws van half 1 en hieronder in een filmpje.

Ook de rest van de week zakken er nog bv's af naar het Radiohuis in Leuven om het nieuws in hun eigen dialect te brengen. Zo komen Johny Voners, Walter De Donder, Maggie De Block en de Kolacny broers achter onze microfoon zitten.

Meest gelezen