Video player inladen...

Nieuwe restaurants van Van Hecke, Desramaults en Bellings krijgen al meteen 1e Michelinster  

De nieuwe restaurants van sterrenchefs Geert Van Hecke, Kobe Desramaults en Luc Bellings krijgen al meteen een eerste ster. Er zijn ook drie nieuwe tweesterrenrestaurants, bij de driesterrenrestaurants zijn er geen wijzigingen: Hof van Cleve en Hertog Jan blijven de absolute culinaire top aanvoeren.

In de nieuwe Michelingids voor België en Luxemburg staan 144 restaurants met één of meerdere sterren. Er zijn 14 nieuwe één-, 3 nieuwe twee-, en geen nieuwe driesterrenrestaurants. Dat is de conclusie na de voorstelling van de nieuwe Michelingids, in Flanders Expo in Gent.

181 restaurants krijgen een Bib Gourmand, waaronder 24 nieuwe. Dat is een onderscheiding voor het aanbieden van een keuzemenu onder de 37 euro waarin seizoensgebonden producten primeren.

Winnaars

Opvallend is dat de sterrenchefs Geert Van Hecke (Karmeliet), Kobe Desramaults (In De Wulf) en Luc Bellings (Aan Tafel), beslisten te stoppen met hun respectievelijke sterrenzaken.

Met hun nieuwe restaurants vallen ze al meteen in de prijzen: Zet'Joe van Geert Van Hecke in Brugge, Chambre Séparée van Kobe Desramaults in Gent, en De Vork van Luc Bellings in Hasselt krijgen al meteen 1 ster. 

Nieuwkomers bij de tweesterrenrestaurants zijn: Tim BOURY in Roeselare en Michael VRIJMOED in Gent, die beide hun achternaam geven aan hun restaurant. Ook restaurant La Source in Neerharen, een deelgemeente van Lanaken,  promoveert.  

Bij de driesterrenrestaurants zijn er geen wijzigingen. Hof van Cleve in Kruishoutem van Peter Goossens en Hertog Jan van Gert De Mangeleer in Zedelgem blijven de absolute top in de Belgische gastronomie aanvoeren. Het was uitkijken of The Jane van Sergio Herman in Antwerpen een derde ster zou binnenrijven, maar dat is niet gebeurd. 

Wallonië krijgt er één nieuwe ster bij: Bistro Racine uit Braine-Le-Château. Het Groothertogdom Luxemburg heeft er met Fani uit Roeser eveneens een nieuwe ster bij. 

Meest gelezen