Originele poster van "Dracula" uit 1931 brengt 450.000 euro op

Het Amerikaanse veilinghuis Heritage Auctions in Texas heeft zondagavond een exclusieve filmposter uit het interbellum geveild. Een koper heeft 525.800 dollar (450.000 euro) betaald voor een van de twee nog gekende posters van de originele "Dracula" uit 1931.

Het Amerikaanse veilinghuis Heritage Auctions heeft aangekondigd dat de poster van "Dracula" uit 1931 die zondagavond is geveild voor 450.000 euro de duurste filmposter ooit op een veiling is. De identiteit van de koper is niet bekend.

De duurste filmposter aller tijden is het verzamelobject niet. Vijf jaar geleden veranderde een originele poster van "Metropolis" voor net geen 600.000 euro van eigenaar.

De poster van "Dracula" met de afbeelding van acteur Bela Lugosi die onder de hamer is gegaan, is een van de twee nog gekende exemplaren van de originele film. Hij werd onlangs ontdekt in de verzameling van de Amerikaanse filmkenner George Mitchell. Die had hem in de jaren 50 van de vorige eeuw gekocht.

Meest gelezen