Polemiek over aanstelling Damso als zanger van het WK-lied van de Rode Duivels

De Franstalige vrouwenvereniging Conseil des Femmes Francophones de Belgique (CFFB) is niet blij met de aanstelling van de Belgisch-Congolese zanger Damso als zanger van het nieuwe WK-lied voor de Rode Duivels. "Ik durf zelfs niet te citeren uit zijn teksten", reageert Viviane Teitelbaum. Volgens CFFB zijn de teksten van Damso vaak gewelddadig, seksistisch en een slecht voorbeeld voor de jeugd.

De Belgische voetballers Eden Hazard en Michy Batshuayi hebben afgelopen vrijdag de Belgisch-Congolese rapper Damso voorgesteld als artiest die het Rode Duivels-lied voor het komende WK in Rusland zal schrijven.

De keuze voor de hiphopartiest Damso uit Brussel wordt niet door iedereen op gejuich onthaald. De Franstalige vrouwenraad CFFB is niet te spreken over de aanstelling van Damso. "De teksten van Damso zijn vaak gewelddadig, seksistisch en een slecht voorbeeld voor de jeugd", reageert Viviane Teitelbaum van de CFFB.

De voorzitster van de CFFB zegt dat ze geschokt is. "Je moet zijn teksten eens lezen. Ik durf er zelfs niet uit citeren. Sommige teksten zijn vandaag onacceptabel", aldus Teitelbaum.

Damso zelf wenst in de Franstalige pers niet te reageren op de polemiek. De Koninklijke Belgische Voetbalbond blijft achter de keuze staan.

Meest gelezen