Schaarbeek gaat gemeentelijke voertuigen delen met burgers tijdens weekend

De Brusselse gemeente Schaarbeek wil het gebruik van zijn gemeentelijke voertuigen optimaliseren en gaat ze in het weekend delen met zijn burgers. Een eerste wagen wordt ter beschikking gesteld via het autodeelplatform CarAmigo.

Tijdens het weekend, als de administratieve diensten van de Brusselse gemeente gesloten zijn, worden de voertuigen niet gebruikt en zullen ze ter beschikking gesteld worden van de Schaarbekenaren. Een eerste testfase begint met één voertuig dat via het autodeelplatform voor particulieren CarAmigo aangeboden wordt voor gebruik.

Als die test bevredigend is, zullen ook andere voertuigen via dit platform ter beschikking worden gesteld.     

"Dit deelsysteem, dat aan succes wint bij particulieren, is het eerste op gemeentelijk niveau," vertelt Schaarbeeks burgemeester Bernard Clerfayt. "Naast de financiële meerwaarde voor Schaarbeek, is dit project ook goed voor het leefmilieu, de toegankelijkheid van de openbare ruimte en de levenskwaliteit van de burgers."     

Met het autodeelsysteem wil Schaarbeek het goede voorbeeld geven, maar bovenal het aantal voertuigen op straat verminderen. 

Meest gelezen