Brusselse agent moet internationale voetbalkalender screenen

De korpschef van de Brusselse politie heeft een agent aangeduid die ervoor moet zorgen dat hij voortaan op de hoogte is van élke voetbalmatch, waar dan ook ter wereld. Dat schrijft Het Laatste Nieuws. Deze maatregel komt er na de rellen in Brussel nadat Marokko zich had geplaatst voor het WK.

Op zaterdag 11 november plaatste Marokko zich onverwachts voor het WK voetbal dankzij 0-2-winst in Ivoorkust. Dat die match zo belangrijk was voor Marokko en ook implicaties zou hebben voor de openbare orde in Brussel, was iets dat de Brusselse politie duidelijk niet wist. De hoofdstad werd verrast door honderden relschoppers die rond het Beursplein samenkwamen en een spoor van vernieling nalieten. 

Het zijn incidenten die de Brusselse korpschef in de toekomst wil vermijden. Hij heeft iemand aangeduid die zich specifiek zal bezighouden met het screenen van de internationale voetbalkalender, zodat de politie beter kan inschatten of een wedstrijd mogelijk tot rellen kan leiden in Brussel.

Meest gelezen