Duitse politie pakt 6 Syriërs met terreurplannen op

In Duitsland zijn zes Syrische mannen opgepakt bij huiszoekingen in acht appartementen. Volgens het Duitse parket zijn de verdachten lid van IS en hadden ze plannen om een aanslag te plegen op een publiek doelwit in Duitsland. 

Bij huiszoekingen in acht appartementen in Duitsland zijn zes Syrische mannen opgepakt. De verdachten zouden plannen hebben beraamd om een aanslag te plegen in Duitsland, dat meldt het parket van Frankfurt.

Ongeveer 500 politieagenten hebben dinsdag appartementen doorzocht in de steden Kassel, Hannover, Essen en Leipzig. 

Lid van terreurgroep IS

De zes verdachten zijn Syrische burgers tussen de 20 en 28 jaar, ze kwamen als asielzoekers in Duistland. Vier van de zes verdachten kwamen naar Duitsland in december 2014, de twee anderen arriveerden in augustus en september vorig jaar. De verdachten zouden lid zijn van de terreurgroep IS.

Ze worden beschuldigd van “het plannen van een terroristische aanslag met wapens en explosieven op een publiek doelwit in Duitsland.“"Ze waren de aanslag nog aan het voorbereiden", meldt het parket verder.

Meest gelezen