Video player inladen...

150 Syrische vluchtelingen krijgen humanitair visum

Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken gaat 150 Syrische vluchtelingen een humanitair visum geven. Dat gebeurt in het kader van een project met de erkende kerken en godsdiensten in ons land. Daarmee pakt het tijdschrift Tertio uit.

Vanuit Turkije of Libanon kunnen de Syriërs op een veilige manier naar België reizen. Tijdens de asielprocedure zullen ze niet door Fedasil worden opgevangen, maar door de geloofsgemeenschappen, die dat ook financieren.

"Wij hebben dit initiatief genomen omdat wij niet kunnen toekijken bij het drama dat zich dagelijks in de Middellandse Zee afspeelt", zegt Jan De Volder van de Sant'Egidio Gemeenschap. "Wij zijn tegen mensensmokkelaars maar wij vinden wel dat Europa zich niet 100 procent kan afsluiten voor de nood van die mensen en vandaar deze humanitaire corridor."

Meest gelezen