Vijfde minderjarige opgepakt na rellen Muntplein

Na de rellen van afgelopen woensdag op het Muntplein in Brussel is er nog een vijfde minderjarige opgepakt. De politie heeft ook nog twee andere minderjarige verdachten kunnen identificeren. Voor de rellen anderhalve week terug, na de voetbalmatch Marokko-Ivoorkust, zijn ook al negen mensen aangehouden.

Na de rellen van vorige woensdag op het Brusselse Muntplein is nu een vijfde minderjarige opgepakt. Hij was al gekend bij de jeugdrechtbank. Het parket heeft gevraagd om de verdachte in een gesloten openbare gemeenschapsinstelling voor jeugdbescherming te plaatsen. De jeugdrechter moet hier nu over beslissen. 

De politie heeft ook nog twee andere minderjarige verdachten kunnen identificeren. Zij moeten nog worden aangehouden.

En ook eerste verdachte in de cel na rellen Brusselse Beurs

Na de rellen rond de Brusselse Beurs van vorige zaterdag, toen Marokko tegen Ivoorkust voetbalde, moet nu een eerste verdachte in de cel blijven. De man is aangehouden door de onderzoeksrechter.

De 34-jarige man wordt ervan verdacht een winkel vernield en bestolen te hebben. Hij kon geïdentificeerd worden op basis van camerabeelden. De man is de eerste verdachte die in de cel moet blijven.  "Nadat hij werd verhoord door de politie, werd hij ter beschikking gesteld van de procureur des Konings, die, gezien de ernst van de feiten en de vele gerechtelijke antecedenten van de betrokkene voor gelijkaardige feiten, de onderzoeksrechter heeft gevorderd om een aanhoudingsbevel te verkrijgen voor de verdachte", meldt het parket.De politie heeft ook nog twee andere minderjarige verdachten kunnen identificeren. Zij moeten nog worden aangehouden.

In totaal zijn er al negen mensen opgepakt. Vijf van hen krijgen in januari hun proces, maar zijn in afwachting daarvan vrijgelaten. Voor 3 minderjarigen werd er een beschermende procedure opgestart. Daarnaast heeft de politie 10 andere mensen kunnen identificeren. Zij zouden strafbare hebben gepleegd en zouden de komende dagen aangehouden moeten worden. 

Meest gelezen