Komende dagen zware verkeershinder verwacht door werken op Brusselse Ring in Zellik

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) voert morgen en overmorgen werken uit aan de wegmarkeringen op de Brusselse Buitenring in Zellik ter hoogte van de verbinding naar de E40. Het agentschap verwacht dan ook zware verkeershinder.

De nieuwe wegmarkeringen passen in de geplande "quick wins" die Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) eerder aankondigde om het verkeer op de Brusselse ring vlotter te laten verlopen. Vorige week werden er al aanpassingen doorgevoerd in Strombeek-Bever ter hoogte van de verbinding met de A12 en in Groot-Bijgaarden aan de aansluiting met de E40 ter hoogte van Texaco.

De werken in Zellik waren voor begin deze week gepland maar moesten door de slechte weersomstandigheden worden uitgesteld. De wegmarkeringen worden aangepast om in de overgangszone van de buitenring naar de E40 bestuurders ertoe te brengen meer gebruik te maken van de nu onderbenutte rijstrook rechts. De werken worden uitgevoerd woensdag en donderdag tussen 9 en 15 uur.

Meest gelezen