Video player inladen...

Leerling basisschool Moerbeke-Waas: “Ik kreeg buikpijn en dacht dat het door het asbest kwam”

In Moerbeke-Waas is de Gemeentelijke Basisschool De Vlinderdreef twee dagen gesloten. Dat gebeurt uit voorzorg omdat er mogelijk asbest vrijgekomen is bij de afbraak van het dak. “De kinderen moeten zich geen zorgen maken”, zegt burgemeester Robby De Caluwé. Maar sommige leerlingen zijn er toch niet gerust op.

“Ik vond het redelijk spannend. Ik dacht dat ik vergiftigd zou worden”, vertelt Wannes aan ons jongerenmagazine “Karrewiet”. Ook Siemen maakte zich aanvankelijk zorgen: “Ik kwam gisteren thuis van school en ik kreeg wat buikpijn. Ik dacht eerst dat het door het asbest kwam. Maar mijn papa heeft me gerustgesteld.” 

De leerlingen hopen in elk geval dat de school snel weer opengaat. Wannes vindt het maar niks, zo de hele dag in de opvang moeten blijven. “Ik vind dat spijtig omdat mijn vrienden hier nu niet zijn.”

Wat is asbest eigenlijk en is het gevaarlijk?

Video player inladen...

Meest gelezen