Video player inladen...

Adriaan Van den Hoof: "Het is een groot gouden beeld... hoe gaan we dat in godsnaam op het vliegtuig krijgen?!"

Ze kunnen het nog altijd niet geloven. Presentator Adriaan Van den Hoof en "Sorry voor alles"-bedenker Kamiel Debruyne hebben werkelijk een prestigieuze Emmy Award in hun handen vast. "Ik heb zachtjes geweend. Volgens Jan Eelen van "Callboys" was het fake wenen", reageert Van den Hoof vanuit New York.

"Waanzin! We zaten in een immense zaal met zéér bekende mensen. En wij zaten daar als een soort underdog, samen met de jongens van "Callboys". Het heeft lang geduurd voor het aan onze categorie was. We zaten zachtjes te beven", legt Van den Hoof in "De ochtend" op Radio 1 uit. "Het was ongelofelijk. Dit hadden we totaal niet verwacht. Ik heb er weinig woorden voor, maar ja, we hebben gewonnen."

Bedenker Kamiel Debruyne hield een toespraak op het podium. De feestvreugde en het ongeloof was zodanig groot dat Van den Hoof op dat moment enkel het woord "mother" van Debruyne kon verstaan. Hij was dus blij concludeert Van den Hoof dan maar.

De ploeg van "Sorry voor alles" had vóór de uitreiking ook de concurrentie bekeken. "We dachten dat "Taskmaster" ging winnen. Dat Britse programma met comedians loopt al een tijdje, de rest was eerder schimmig."

We dachten dat "Taskmaster" zou winnen

"Sorry voor alles" in de VS moeilijk te maken

"Eergisteren waren we op een receptie van HBO en twee Duitsers kwamen bij ons. Die zeiden dat we favoriet waren én wonderkinderen. Toen dacht ik dat we kans zouden kunnen maken", aldus Van den Hoof. "Sorry voor alles" is al verkocht aan het buitenland, aan Nederland bijvoorbeeld waar Jan Smit presenteert.

Opent de overwinning nog méér deuren? "Geen idee", zegt Van den Hoof. "In de VS is dit moeilijk om maken. Hier zit je met een privacypolicy. Als je iets met verborgen camera doet, moet je de gefilmden ook verwittigen waardoor het hele opzet in het water valt. Maar misschien zullen andere landen wel de stap zetten. Dit is een programma dat wordt gemaakt met veel respect voor de kandidaten."

We gaan moeten bellen met de luchtvaartmaatschappij

De ploeg gaat nu nog de bloemetjes buiten zetten op de afterparty en dan nemen ze het vliegtuig terug. De vlucht baart Van den Hoof een klein beetje zorgen. "Die Emmy Award is een groot gouden beeld. Daar moeten we nu de hele avond mee sleuren. Hoe gaan we dat in godsnaam op het vliegtuig krijgen?! Het ziet er ook uit als een zeer gevaarlijk wapen. We gaan moeten bellen met de luchtvaartmaatschappij", grapt de immer olijke presentator.

Meest gelezen