Videospeler inladen...

"Sorry voor alles" wint internationale Emmy Award

Het Belgische televisieprogramma "Sorry voor alles" is in New York in de prijzen gevallen op de 45e International Emmy Awards. Het won het beeldje voor beste niet-gescripte programma ("non-scripted entertainment"). Ook de fictiereeks "Callboys" (Vier) maakte kans in de categorie comedy, maar kon zijn nominatie niet verzilveren.

In "Sorry voor alles" werd een onbekende Vlaming het slachtoffer van allerlei complotten. Het verborgencameraprogramma werd gepresenteerd door Adriaan Van den Hoof en was vorig jaar een enorme kijkcijferhit op Eén. Na een zilveren medaille op het World Media Festival in Hamburg en een gouden medaille op het prestigieuze New York Festival, is het programma nu ook bekroond met International Emmy Award.

Het programma, een productie van Warner Bros België, haalde het van programma's uit Colombia ("Escuela para maridos"), Thailand ("Fan pan tae super fan") en het Verenigd Koninkrijk ("Taskmaster").

Bedenker Kamiel De Bruyne en presentator Adriaan Van den Hoof woonden de uitreiking in New York bij en konden hun prestigieuze Emmy Award persoonlijk in ontvangst nemen. "Dit is echt onwerkelijk. Ik denk nog steeds dat iemand ergens ongelooflijk hard zijn best aan het doen is om met mijn leven te klooien", reageert De Bruyne. "Hoe dan ook ben ik waanzinnig blij dat het werk waar we met het volledige team maanden niet door hebben kunnen slapen, en ons sociale leven voor aan de kant hebben gezet, op deze manier beloond wordt."

Nu moet ik wel gemeend "sorry voor alles" zeggen

Ook Van den Hoof is overweldigd. "Wat een geweldig gevoel", zegt de presentator. "Maar nu moet ik wel gemeend "sorry voor alles" zeggen: sorry aan diegenen die niet gewonnen hebben, sorry dat wij de prijs hebben weggekaapt. En sorry dat we daar zo dolgelukkig mee zijn."

De Vier-reeks "Callboys" was genomineerd voor beste comedyserie. Het verloor echter van het Britse "Alan Partridge's scissored isle". In het verleden wonnen de Belgische formats "Benidorm bastards" (2011) en "Wat als?" (2014) van Tim Van Aelst al een Emmy.

Meest gelezen