Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.

Tiener doodt meer dan 50 moskeegangers in Nigeria

In het noordoosten van Nigeria zijn zeker 50 mensen omgekomen bij een bomaanslag. Die was gericht tegen bezoekers van een moskee. De dader was volgens getuigen een tiener. 

De aanslag vond plaats toen gelovigen verzamelden voor het ochtendgebed in een moskee in Mubi, in het noordoosten van Nigeria.  Een tiener liet zijn bommengordel ontploffen in de menigte. Het dodental staat op minstens 50 maar er liggen nog tientallen gewonden in ziekenhuizen. Het gaat om de dodelijkste aanslag in jaren. in de regio 

Voorlopig is de aanslag niet opgeëist maar naar alle waarschijnlijkheid is die het werk van de islamistische groepering Boko Haram. Die pleegde de afgelopen jaren tientallen aanslagen in de regio. Daarvoor zet de beweging steeds vaker tieners of jonge meisjes in. Velen ven hen zijn eerder ontvoerd. 

Meest gelezen