Video player inladen...

Vrachtwagen verliest lading op Antwerpse ring, avondspits loopt in het honderd

In en om Antwerpen is een erg zware avondspits aan de gang. Een vrachtwagen heeft op de Antwerpse ring richting Nederland zijn lading vloeibare siliconen verloren. Twee rijstroken zijn er versperd. De verwachting is dat de hinder de hele avond zal duren.

"Vloeibare siliconen zijn op de weg een erg glad goedje en bovendien moeilijk op te ruimen", zegt Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum. "De vrachtwagen in kwestie staat bovendien op de pechstrook en de lekkende tank zal met speciaal materieel moeten afgeladen worden. Na een bijzonder zware ochtendspits is het dus ook vanavond ellende op de weg rond Antwerpen."

Het incident veroorzaakt een file over de hele lengte van de Antwerpse ring richting Nederland, tot op de aankomende snelwegen E17, E19 en A12. De Liefkenshoektunnel is daarom tot 20.45 uur vanavond tolvrij gemaakt richting Nederland. Wie over langere afstand vanuit Gent richting Hasselt moet, kan beter omrijden via Brussel.

De meest actuele verkeersinfo vind je op onze verkeerspagina.

Meest gelezen