Medialaan

Woestijnvis, Lecter Media en De Mensen richten productiehuis Fabiola op in Nederland

De drie Vlaamse productiehuizen Woestijnvis, Lecter Media en De Mensen slaan de handen in elkaar en richten het productiehuis Fabiola op in Nederland. Dat meldt De Persgroep en is ons bevestigd. Fabiola zal eigen programma's ontwikkelen en de formats van de drie Vlaamse producenten aanbieden en maken in Nederland.

De leiding van Fabiola is in handen van Robert van den Bogaard, mede-oprichter van de internationale Eyeworks-groep. De Mensen en Woestijnvis zijn de grootste producenten van België, en in Nederland bekend van formats als "De slimste mens", "Reizen Waes", "Blokken" en "Wie is de mol?".

Lecter Media werd vorig jaar opgericht en brak door met het internationale succes van "Groeten uit 19xx". Dat programma was te zien op VTM en werd genomineerd voor een Gouden Roos. Het productiehuis maakt(e) ook "Over winnaars" en "Project Axel".

Meest gelezen