"Borat"-acteur wil boete van toeristen in mankini terugbetalen

Het blijft een omstreden kledingstuk, de mankini die Borat Sagdiyev een 11-tal jaar geleden introduceerde in de film die zijn naam droeg. Acteur Sacha Baron Cohen nam geen enkel blad voor de mond en vuilbekte zich als de verslaggever uit Kazachstan doorheen de film. Om daarbij dan ook uit te pakken met het extravagante gifgroene zwembadpak. Die mankini haalde daarna nog te pas en te onpas het wereldnieuws. Zo werden 6 Tsjechische toeristen vorige week nog op de bon geslingerd, toen ze in de hoofdstad Astana voluit voor de "Borat-look" gingen. Cohen wil nu hun boete terugbetalen.

De toeristen wilden, de billen bloot door het stringachtige kledingstuk en met zwarte krullen op het hoofd, een foto nemen voor het "I love Astana"-monument. Maar dat vond de plaatselijke politie een brug te ver en pakte hen mee naar een politiekantoor, waar ze een aanklacht van "onfatsoenlijk gedrag" aan hun been kregen. Ze werden verplicht een boete van om en bij de 55 euro elk te betalen.

Het optreden van de politie kon in Kazachstan alvast op bijval rekenen. Onder meer van journalist Assem Mirjekeeva, die zich op Facebook afvroeg hoe de Tsjechische autoriteten zouden reageren mochten burgers uit Kazachstan daar dezelfde "grap" uithalen.

Acteur Sacha Baron Cohen zag wel nog het grappige van heel de situatie in en is daarom bereid de boetes van de Tsjechische toeristen terug te betalen. Dat liet hij via zijn Facebook-account weten:

Meest gelezen