Al 300.000 mensen raadpleegden pensioenbedrag  op vernieuwde MyPension

Sinds maandag zijn al meer dan 300.000 mensen naar het vernieuwde MyPension gesurft. Op die website kan je berekenen hoe hoog je wettelijk pensioen zal zijn. Van de bezoekers is bijna de helft ouder dan 55.

"Het vernieuwde MyPension is een groot succes", zegt Vik Beullens, woordvoerder van de Federale Pensioendienst. "Maandag hadden we 55.000 bezoekers, gisteren 180.000 en vandaag al meer dan 70.000. Dat maakt dat we al over de 300.000 zitten." De grote toestroom leidde tot enkele kleine technische problemen, maar die waren snel opgelost.

Het zijn diegenen voor wie het pensioen nadert, die het meest geïnteresseerd zijn. Van de bezoekers is bijna de helft (48 procent) ouder dan 55 jaar. 32 procent is tussen 45 en 55 jaar oud en 20 procent is jonger dan 45.

Bij de Federale Pensioendienst komen ook heel wat vragen binnen over de pensioenberekening. "Mensen vragen vooral of het bedrag klopt. Het antwoord is: ja, het bedrag klopt, aan de huidige wetgeving en aan de huidige geldwaarde en in de veronderstelling dat je je huidige job verderzet."

Meest gelezen