Videospeler inladen...

Annelies Beck wint Grote Prijs Jan Wauters

Tijdens het VRT-taalfeest in de Rector De Somer-aula in Leuven is Annelies Beck uitgeroepen tot winnaar van de Grote Prijs Jan Wauters. De jury omschreef Beck als "een vakvrouw met een uitstekende taalvaardigheid, bijtend als het moet, maar altijd hoffelijk". Britt Van Marsenille ontving de publieksprijs. De co-presentatrice van "De madammen" op radio 2 en van "Voor hetzelfde geld" op Eén kreeg een derde van de 6000 uitgebrachte stemmen. "Britt is een spontane, vlotte prater met veel empathie en engagement", zei de jury.  

De Grote Prijs Jan Wauters bekroont al enkele jaren een mediapersoonlijkheid met een uitmuntende en creatieve taalbeheersing. Met de prijs houdt de VRT de herinnering levend aan de legendarische sportjournalist en auteur Jan Wauters. Thérèse, de weduwe van Jan, is juryvoorzitter. In de jury zaten voorts onder meer Leo Hellemans, Wim vanseveren, Birgit van Mol en Ruud Hendrickx. Ook genomineerd voor de prijs waren Merijn Casteleyn, Sander De Keere, Ayco Duyster, Otto-Jan Ham, Aster Nzeyimana, Elke Pattyn, Marc Van De Looverbosch en Peter Van de Veire.    

Volgens de jury wordt Beck gedreven door een eerlijke nieuwsgierigheid en blijvende verwondering en is ze altijd op zoek naar de waarheid. Annelies Beck, 44, studeerde geschiedenis en behaalde een master in Brazilian Studies in Londen. Als tiener begon ze bij het BRT 1-kinderprogramma "Van kattekwaad tot erger". Vanaf 2000 was ze verslaggever voor het journaal, en presenteerde ze duidingsprogramma's op radio 1, Terzake, De Zevende Dag en verkiezingsuitzendingen op Eén en Canvas. Ze is ook de auteur van "Over het Kanaal", een roman over Vlamingen die tijdens de Eerste wereldoorlog naar Schotland vluchtten.    

Als een eigentijdse Alice in Wonderland gaat Annelies de confrontatie aan met een resem figuren van divers pluimage, ieder met zijn eigen logica, van geleerde deskundige tot professionele  windmaker.  

Meest gelezen