This content is subject to copyright.

Voormalig meisjesidool David Cassidy van "The Partridge family" overleden

De Amerikaanse acteur en zanger David Cassidy, die in de jaren 70 beroemd werd met de serie "The Partridge family", is overleden. Verschillende nummers uit die muzikale serie werden ook hits, waaronder "I think I love you" en "How can I be sure".  

De 67-jarige New Yorker is overleden in een ziekenhuis in Florida, melden verschillende media waaronder Variety en Reuters. Hij leed al een tijdje aan dementie en stierf aan de gevolgen van orgaanfalen. Jo-Ann Geffen, woordvoerster van de familie, kondigde "namens de hele familie Cassidy", "het overlijden van onze vader, oom en dierbare broer, David Cassidy" aan.

Cassidy was in de jaren 70 - met zijn lange wilde haren en guitige glimlach - een waar tieneridool. Er was sprake van een heuse Cassidymania onder meisjes. In 1974 overleed een 14-jarig meisje tijdens een van zijn optredens in Londen. Zij werd vertrappeld, honderden fans raakten gewond.

Met het nummer "I think I love you" veroverde Cassidy nummer één in de Amerikaanse Billboard. Beluister hieronder het nummer:

Cassidy kreeg meerdere nominaties voor een Grammy Award en verkocht wereldwijd ruim 30 miljoen platen. Op een gegeven moment was zijn fanclub groter dan die van pakweg Elvis Presley. Maar na de immense roem kwam de val. In 2015 ging Cassidy bankroet en hij vocht de afgelopen jaren tegen een alcoholverslaving. Tussen 2010 en 2014 werd hij drie keer opgepakt voor rijden onder invloed.

Meest gelezen