Irakezen bevrijd uit koeltransport nadat ze kippenvlees op straat gegooid hadden om aandacht te trekken

In Veurne heeft de politie vannacht zeven Irakezen uit een koeltransport bevrijd. Om de aandacht te trekken hadden de transmigranten kippenvlees op straat gegooid. Dat heeft het parket gemeld. 

Vermoedelijk werden de Iraakse transmigranten aan de Franse grens in het koeltransport gestopt. Toen ze het koud kregen, sloegen ze een gat in de achterdeuren en gooiden ze verschillende dozen kippenvlees op straat. Zo konden ze de aandacht trekken van de chauffeur, die de politie verwittigde. 

De zeven personen - allemaal tussen 18 en 26 jaar oud - werden ter beschikking gesteld van de Dienst Vreemdelingenzaken. De lading kippenvlees moest vernietigd worden. 

Volgens procureur Frank Demeester is het incident geen alleenstaand geval. "De regio Veurne en de omgeving rond de snelwegparkings worden opnieuw vaker bezocht door smokkelaars en transmigranten die op deze manier naar het Verenigd Koninkrijk proberen te geraken.  Ook in de dorpskernen rond de snelwegparkings worden meer transmigranten gezien."

Meest gelezen