Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.

Libanese premier Hariri terug in Beiroet en stelt ontslag uit

Bijna drie weken nadat hij in Saudi-Arabië zijn ontslag had aangekondigd, is de Libanese premier Saad Hariri terug in hoofdstad Beiroet. Nadat zijn ontslag door president Michel Aoun was geweigerd, heeft Hirari nu zijn ontslag uitgesteld.

"Ik heb vandaag mijn ontslag ontslag aangeboden aan president Aoun. Hij heeft me gevraagd om te wachten en dat heb ik aanvaard", zei Hariri in een korte mededeling na het onderhoud.

De Libanese president is dinsdag teruggekeerd naar Beiroet, drie weken nadat hij tijdens een reis in Saudi-Arabië verrassend zijn ontslag had aangekondigd.  Sindsdien is er een politieke crisis aan de gang in Libanon.

Hariri zei dat hij werd bedreigd door Hezbollah en Iran. In de regio is al langer een machtsstrijd aan de gang tussen grootmachten Iran en Saudi-Arabië. De spanningen in Libanon passen in dat bredere kader.

Hariri had gisteren in Caïro gesprekken gevoerd met de Egyptische president Abdel Fattah al-Sisi over de ontwikkelingen in zijn thuisland. Hij had aangekondigd dat hij terug naar Beiroet zou gaan om de viering van Onafhankelijkheidsdag bij te wonen.

Meest gelezen