Belga

Minderjarige opgepakt voor Brusselse rellen nadat hij op school opgeschept had over feiten

Speurders hebben opnieuw een minderjarige opgepakt die betrokken was bij de rellen aan het Brusselse Muntplein vorige week. De 16-jarige jongen kon worden geïdentificeerd, omdat hij op school opgeschept had over de feiten. Op camerabeelden was bovendien te zien hoe hij een verkeersbord en een ladder in de richting van politievoertuigen gooit. 

Het parket Halle-Vilvoorde vraagt om een 16-jarige jongen te plaatsen in een gesloten instelling voor zijn betrokkenheid bij de rellen van vorige week woensdag op het Brusselse Muntplein. Daar mondde toen een samenkomst voor het internetfenomeen Vargasss92 uit in een confrontatie tussen de politie en jongeren.  

De 16-jarige jongen uit Wolvertem kon worden geïdentificeerd nadat hij op school opgeschept had over de feiten. Op camerabeelden is bovendien te zien hoe hij een ladder en een verkeersbord richting de politievoertuigen gooit. Hij was nog niet bekend bij het parket. Het parket heeft nu een jeugdrechter gevorderd en vraagt om de jongen in een gesloten instelling te plaatsen voor gewapende weerspannigheid in bende en illegaal wapenbezit.

Er konden de afgelopen dagen al een aantal personen worden opgepakt en geïdentificeerd. 

Meest gelezen