Palestijnse partijen Fatah en Hamas zijn het eens over verkiezingen eind 2018

De rivaliserende Palestijnse partijen Fatah en Hamas hebben een akkoord gesloten over de eerste stembusgang in de Palestijnse gebieden in twintig jaar. In een gemeenschappelijk persbericht melden ze dat de president van de Palestijnse Autoriteit Mahmoud Abbas een datum zal prikken voor de presidents- en parlementsverkiezingen eind 2018.

Voor het eerst in meer dan twintig jaar worden er verkiezingen gehouden in de Palestijnse gebieden. Dat zijn de rivaliserende partijen Fatah en Hamas overeengekomen na verzoeningsgesprekken in de Egyptische hoofdstad Caïro.

In een gemeenschappelijke persbericht melden beide partijen dat de presidents- en parlementsverkiezingen eind 2018 georganiseerd zullen worden.

Mahmoud Abbas, de president van de Palestijnse Autoriteit van Fatah, zal een datum prikken voor de verkiezingen. De laatste parlementsverkiezingen in de Palestijnse gebieden vonden plaats in 2006. Toen won de islamitische beweging Hamas verrasend. De resultaten van die verkiezing werden niet erkend door Fatah.

Meest gelezen