Poetin en Trump telefoneren over Syrië

Kremlinbaas Vladimir Poetin en de Amerikaanse president Donald Trump hebben zich in een telefoongesprek onderhouden over de ontwikkelingen in Syrië. Poetin bracht Trump op de hoogte over het nakende einde van de Russische militaire interventie, aldus het Kremlin in Moskou. 

Bovendien zouden beide staatshoofden het gehad hebben over het belang van de territoriale onafhankelijkheid van Syrië.

Trump en Poetin zouden ook over Noord-Korea, Oekraïne en Afghanistan gesproken hebben. Volgens het Witte Huis benadrukten Poetin en Trump het belang van "de stabiliteit van een eengemaakt Syrië" tijdens het telefoongesprek, dat een uur duurde. Ook is het de bedoeling om "een vreedzame oplossing te vinden voor de burgeroorlog in Syrië", klinkt het in een persbericht.     

Poetin had eerder op de dag tijdens een verrassende bijeenkomst met de Syrische president Bashar al-Assad in Sotsji meegedeeld dat de militaire interventie in Syrië nu "daadwerkelijk ten einde loopt". Rusland voert sinds 2015 luchtaanvallen uit in Syrië.     

Poetin zal zich vandaag tijdens de top met de Turkse president Recep Tayyip Erdogan en het Iraanse staatshoofd Hassan Rohani in Sotsji eveneens beraden over Syrië.

Meest gelezen