Video player inladen...

Schauvliege en N-VA ruziën over toegankelijkheid van de Vlaamse bossen

Vlaams minister van Leefmilieu Joke Schauvliege (CD&V) en coalitiepartner N-VA zitten niet op dezelfde golflengte over de plannen van Schauvliege over de toegankelijkheid van de bossen. Dat bleek tijdens het wekelijkse vragenuurtje in het Vlaams Parlement naar aanleiding van een vraag van N-VA'er Piet De Bruyn.

"De druk op onze bossen is bijzonder groot", aldus De Bruyn. Schauvliege wil de toegankelijkheid van de Vlaamse bossen voortaan als principe hanteren, behalve voor kwetsbaar bosgebied. De Bruyn vraagt zich af of het omkeren van het toegankelijkheidsprincipe wel een goede keuze is.

"Dit is iets dat in het regeerakkoord staat, dus ga ik ervan uit dat partijen die dat regeerakkoord hebben goedgekeurd daar ook helemaal achter staan",  sneerde Schauvliege. Ze oogstte applaus vanop de CD&V-banken, maar bij de N-VA bleef het opvallend stil.

Daarop haalde ze ook nog eens uit naar De Bruyn, die er niet bij was geweest toen ze haar beleid toelichtte tijdens het bosforum. Die kon de sneer van de minister maar matig appreciëren. "De minister zal in ons een loyale partner vinden voor wat betreft het realiseren van bijkomend bos", luidde de ironische repliek van De Bruyn. "Maar u heeft voor dit plan (het omkeren van de toegankelijkheidsregel, nvdr.) op dit moment geen draagvlak."

"Ik was inderdaad niet op het bosforum niet aanwezig", beaamt De Bruyn. "Ik was ziek thuis en geef u met genoegen inzage in mijn ziektebriefje. Ik vond die sneer een beetje onterecht." Hij apprecieert duidelijk niet dat minister Schauvliege naar het regeerakkoord verwijst en vraagt zich af waarom ze haar plannen dan niet in haar beleidsbrief heeft toegelicht.

Meest gelezen