Video player inladen...

Tom Barman stopt met Magnus voor hij er te oud voor is

Een goeie vijftien jaar heeft Magnus bestaan, het project van Tom Barman met CJ Bolland. Nu trekt Tom de stekker uit. Het geeft de frontman van dEUS de kans om weer tijd te besteden aan zaken die een 25-jarige niet kan zeggen en doen.  

Er komt nog een nieuwe maxi-single, "Look at us now", een afscheidstournee en een absolute slotshow in de AB op 7 december 2018. Tom Barman trekt de stekker dus erg langzaam en gecontroleerd uit Magnus. Dat mag ook wel na vijftien jaar. Dat zei hij in "De Afspraak'' op Canvas.  

Beter nu stoppen dan over zes jaar vaststellen dat we te oud zijn.  

"Magnus, dat was hiphop, electro, R&B, de genres die jongeren ook doen, en waar ze misschien beter in zijn", geeft Tom Barman toe. "Wij bij Magnus besteden toch meer werk aan de klank, het gaat traag, is dus duur. Jongeren kunnen het in elk geval sneller".  

Van dj-set naar volwaardig concert op Werchter.

Het begon als een dj-set met CJ Bolland. Tom Barman is trouwens al twintig jaar dj en hij doet dat graag. En goed, vond CJ Bolland, toen hij Barman op een feestje aan het werk zag. Maar het project breidde uit, er kwam een heuse groep, platen, live-concerten. Hoogtepunt was wellicht Werchter 2015, en de muziek voor Barmans film "Anywhere the wind blows".    

Barman noemt Magnus zijn lichtere kant. Nu wil hij weer tijd voor verdieping. Dat kan met zijn jazzgroep, TaxiWars, maar ook met d'Eus na een doorstart, en met een filmproject.   

Meest gelezen