Twitter reageert: "Vervang alle tv-nonsens door deze sublieme nonsens!"

Glad , gladder, gladst. Het onderdeel "Slippery stairs" van een Japans spelprogrammma kan niet beter omschreven worden, tot groot vermaak van het internet. Sinds het filmpje van de wegglijdende deelnemers in kleurrijke latex pakken die een aantal treden, besmeurd met een glibberige substantie, moeten beklimmen, afgelopen weekend op YouTube geplaatst werd, werd het daar al bijna 2 miljoen keer bekeken. Maar ook op Twitter wordt het filmpje, of fragmenten ervan, veelvuldig gedeeld en besproken. Dat heeft dan vooral te maken met het feit dat de top van de trap –en dus de winst van het spel-  vaak heel dichtbij is, maar daarom nog geen garantie op succes is.

"Te hilarisch voor woorden." Dat is de omschrijving die het meest terug te vinden is, nadat ook nieuwsmedia het spelonderdeel opgepikt hadden. Negen minuten lang proberen 6 deelnemers vooral kalm te blijven, nadat ze weer een keer onderuit gehaald zijn of nadat ze weer een keer bijna de top gehaald hadden. "De perfecte combinatie van gevaar, competitie en glijmiddel", concludeerde nieuwswebsite Mashable.

Ook op sociale media was het hilariteit troef voor dit verrassende spel-element:

Mocht u de tijd hebben, dan wordt dit ook voor u wellicht 9 minuten lang "genieten":

Meest gelezen