Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.

Toekomstig Zimbabwaanse interim-president spreekt menigte toe: "Het volk heeft gesproken"

Partijleider van de regerende ZANU-PF en gedoodverfd opvolger van Mugabe, heeft de menigte in Harare, de hoofdstad van Zimbabwe, toegesproken: “Het volk heeft gesproken.” Vrijdag zou Mnangagwa benoemd worden tot interim-president van Zimbabwe. 

Afgezette vicepremier en huidig partijleider van ZANU-PF  Emmerson Mnangagwa heeft de menigte toegesproken in Harare, de hoofdstad van Zimbabwe. “Het volk heeft gesproken, de stem van het volk is de stem van God".

Voor de gebouwen van de regerende ZANU-PF-partij verzamelden duizenden supporters om hun partijleider te steunen. "Vandaag zijn we getuige van het begin van een nieuwe en zich ontplooiende democratie", zei Mnangagwa nog. 

Vrijdag zou huidig partijleider Emmerson Mnangagwa benoemd worden tot interm-president van Zimbabwe. Robert Mugabe nam dinsdag ontslag als president. Mugabe was 37 jaar aan de macht. 

Meest gelezen