"Waarom zou ik die buschauffeur iets kwalijk nemen?"

Het waren in ieder geval spectaculaire beelden afgelopen maandag, toen een van de grootste koepelvormige stadions van de VS, namelijk Georgia Dome in Atlanta, gesloopt werd. Meer dan 2 ton explosieven waren daarvoor nodig. Maar hoe spectaculair ook, niet iedereen kreeg de beelden te zien. Ook al stond de camera van The Weather Channel op het stadion gericht, een toevallig passerende buschauffeur wilde de explosie ook wel eens met eigen ogen zien.

Ook al was er dus eigenlijk nauwelijks iets te zien, de beelden gingen snel  viraal, nadat The Weather Chanel ze op Twitter gepubliceerd had, om toch maar te bewijzen dat ze ook live aanwezig waren:

Maar die aanwezigheid leidde dus tot heel wat frustratie. Zo is onder meer te horen: "Bus! Get out of the way, bus! Are you… arghhh! What the fuck!" Cameraman van dienst Jason Rudge op tv-zender KYMA-DT: "Wat we allemaal op dat moment deden, was boos fluisteren."

De cameraman kreeg alvast de nodige kritiek te verduren op sociale media, vooral omdat hij zijn apparatuur had opgesteld aan een stopplaats voor bussen. Maar de realiteit was enigszins anders. Rudge: "Dat we daar stonden, was vooraf afgesproken. Ik stond daar met andere nieuwsmedia op een mediaplatform. De weg zou afgesloten moeten zijn. Maar dan verscheen die bus. De chauffeur wilde duidelijk de explosie met eigen ogen zien."

"Ik kan niet boos zijn op de chauffeur. Mocht ik daar gepasseerd zijn met de auto, dan zou ik ook gestopt zijn om te kijken."

Het transportbedrijf reageerde intussen met deze grappige tweet:

Meest gelezen