5.000 faillissementen in de afgelopen 6 maanden, maar er zijn grote regionale verschillen

Het aantal Belgische faillissementen gedurende de voorbije zes maanden bedraagt 5.006, een stijging van 8,8 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. Er zijn wel grote regionale verschillen.

Het aantal faillissement stijgt dus in België, maar als we naar de regio's kijken, krijgen we een ander beeld. Op gewestelijk niveau was er in 6 maanden tijd een daling van het aantal faillissementen met 0,8 procent in Vlaanderen, in Wallonië was er een stijging van 7,2 procent en Brussel kende een stijging van 31,2 procent.

Ook de maand oktober werd ontleed. Gedurende de maand oktober 2017 gingen in België in totaal 1.153 bedrijven failliet. Het verlies aan arbeidsplaatsen ten gevolge van faillissementen in oktober bedroeg 2.099; 1.066 voltijdse werknemers, 570 deeltijdse werknemers en 463 loontrekkende werkgevers verloren hun job.

Meest gelezen