Ambulanciers maken omweg voor laatste wens van stervende vrouw

Een foto van een verpleger die op een strand staat naast een draagberrie gaat momenteel viraal op het internet. En dat heeft dan vooral te maken met het al even hartverwarmende als triestige verhaal dat achter de foto schuilgaat. Aan de basis van de foto lag immers de eenvoudige vraag van een terminale vrouw op weg naar de palliatieve afdeling van een ziekenhuis om nog een laatste keer de zee te mogen zien. Iets waar de ambulanciers van dienst graag een omweg voor maakten.

Het was de Queensland Ambulance Service die tijdens de rit de vraag kreeg van de vrouw of ze aan het strand van Hervey Bay, in het oosten van Australië, even wilde stoppen, omdat ze de oceaan nog een laatste keer wilde zien.

Verpleger Graeme Cooper op de Australische nieuwswebsite News: "Het was haar laatste trip naar de plaats waar ze uiteindelijk zal sterven. Ik heb dan eerst contact opgenomen met het ziekenhuis of dat wel kon, of we haar wel uit de ziekenwagen mochten halen."

"Wanneer het einde nadert, zijn wij vaak een laatste contact voor de stervenden. We willen dan ook dat zij zich nog eens goed kunnen voelen, dat ze nog goed behandeld worden. Dat is zowel een positief gevoel voor ons als voor hen. Want het gaat toch altijd over iemands vader, moeder, broer, of wie dan ook."

"We hebben een kleine omweg gemaakt om op het strand te geraken. We hebben haar dan op het strand gereden. Iets waar ze duidelijk erg blij mee was. Als het kon, had ik haar tot in het water gedragen. Maar de oceaan alleen nog maar te zien, deed haar al heel veel deugd."

Verpleegster Danielle Kellan, die de foto nam: "Toen we daar stonden, vroeg ik haar nog: "Waar denkt u nu aan?" Ze antwoordde: "Ik heb rust gevonden. Alles voelt goed aan.""

Meest gelezen