Videospeler inladen...

Brand in wafelfabriek veroorzaakt vertragingen op het spoor

De brand in het bedrijf Milcamps in Vorst heeft gevolgen voor het spoor. Treinreizigers moeten rekening houden met vertragingen. De NMBS raadt pendelaars aan zich op voorhand te informeren.

Door de brand is het treinverkeer in Brussel-Zuid een tijdje volledig stilgelegd. De rookwolk bleef een tijdlang boven Brussel hangen en omdat er onzekerheid was of de rook giftig was of niet, wou men geen enkel risico nemen. De rook zou immers via de ventilatiesystemen in de treinstellen kunnen komen en passagiers en treinpersoneel ziek maken. Uiteindelijk zouden de treinen een 30-tal minuten stilstaan.

Dat veroorzaakte op heel wat lijnen problemen. Daarbovenop is er in Vorst ook een groot rangeerstation waar overdag heel wat piekuurtreinen staan te wachten om tijdens de avondspits te rijden. Ook deze machinisten mochten niet uitrijden, wat voor bijkomende problemen zorgde. "Zij zijn veel later kunnen inschuiven dan normaal het geval is omdat het treinverkeer een half uur heeft stilgelegen", zegt Thomas Baeken van Infrabel.

Ondertussen rijden de treinen opnieuw, maar de avondspits op het spoor ondervindt wel hinder. De meeste treinen die tussen half zeven en zeven uur moesten vertrekken, deden dit met minuten vertraging. "Die vertraging zal in de loop van de avond wel afnemen", zegt Thomas Baeken. "Maar het beste is goed te luisteren naar de omroepingen in het station of op voorhand de website of de app van de NMBS te raadplegen."

Meest gelezen