Video player inladen...

Dode bij woningbrand in Ardooie

Bij een zware brand in een rijwoning langs de Kortrijksestraat in Ardooie is afgelopen nacht een man om het leven gekomen. Het was een passant die om middernacht hevige rook opmerkte in de straat en alarm sloeg. 

Toen de brandweer arriveerde stond de middelste woning, van een rij van drie in lichterlaaie. De blussers haalden de bewoner uit het huis. De man was bewusteloos en werd lange tijd gereanimeerd maar overleed dan toch ter plaatse.

De bewoners van de naastliggende huizen konden worden geëvacueerd en bleven ongedeerd. Hoe de brand precies is ontstaan, wordt onderzocht.

De getroffen woning is helemaal verloren. De twee naastliggende woningen liepen ook ernstige schade op en zijn voorlopig onbewoonbaar. Er wordt gezocht naar een oplossing voor de bewoners.

Meest gelezen