Videospeler inladen...

Explosie gehoord waar Argentijnse onderzeeër verdween

Rond de tijd dat de Argentijnse onderzeeër is verdwenen, is er een explosie opgevangen. Dat meldt het Argentijnse leger. De onderzeeër zelf is nog steeds vermist.  

"Een kort, hevig, eenmalig incident heeft plaatsgevonden rond de tijd dat de onderzeeër vermist raakte", aldus het Argentijnse leger.  Mogelijk gaat het dus om een explosie, al is er geen enkele reden om aan te nemen dat de onderzeeër zou zijn aangevallen.

De data komen wellicht uit de verdere analyse van akoestische gegevens. Volgens het Amerikaanse leger kan het ontdekte geluid niet worden toegeschreven aan een dier, zoals bijvoorbeeld een walvis. Eerder bleken satellietsignalen en een ander waargenomen ruissignaal niet van de vermiste onderzeeër te komen.

De Argentijnse onderzeeër San Juan verdween vorige week met 44 bemanningsleden aan boord voor de kust van Argentinië. Tot nu toe leverde een internationale zoektocht niets op. De zoektocht wordt bemoeilijkt door het slechte weer voor de kust van Argentinië.

Tijdens het laatste contact, op 15 november, meldde de commandant dat er problemen waren geweest met de batterijen van het schip. De onderzeeër heeft zuurstof aan boord voor zo'n tien dagen.  

Meest gelezen