Fresco Borremans aan Gentse Stadshal opnieuw beschadigd tijdens poetsbeurt

Het fresco van kunstenaar Michaël Borremans aan de Stadshal in Gent is opnieuw beschadigd. Ook nu is er een stukje verdwenen door een onderhoudsbeurt. 

"De maagd" is een fresco van een zwartharig meisje tegen een donkere achtergrond. Het verscheen in november 2014 aan de Stadshal in het centrum van Gent. 

Begin vorig jaar raakte het al een eerste keer beschadigd. Bij het ruimen van duivenpoep verwijderde stadsarbeiders per ongeluk enkele strepen naast het fresco, maar die strepen hoorden volgens de kunstenaar wel bij het werk. Uiteindelijk werd er beslist om het werk niet meer te herstellen. 

Nu is het werk opnieuw beschadigd. Deze keer is de handtekening van de kunstenaar - op de achterzijde - verwijderd. "Het gaat om een ongeluk", zegt schepen Martine De Regge. "Maar het belangrijkste is dat het portret op zich nog in ere is."

Ondertussen heeft de stad de kunstenaar al op de hoogte gebracht. 

Meest gelezen