Video player inladen...

Regering krijgt pandoering van oppositie over begroting

De oppositie maakt in de Kamer brandhout van de federale begroting voor volgend jaar. "Dit is de klassieke truc van Van Overtveldt", klinkt het. "Eerst de inkomsten overschatten, om daarna te besparen."

Kristof Calvo (Groen) raadt de meerderheid aan om wat beter te luisteren. "Niet alleen naar de oppositie, maar ook naar de Europese Commissie en het Rekenhof", aldus Calvo. "Elke keer als er kritiek komt, heeft u een excuus klaar. Als er een belasting op excuses zou bestaan, zou de begroting er heel wat beter voorstaan. Maar in plaats van te zeggen dat de Europese Commissie en het Rekenhof zich vergissen, zou u de kritiek beter serieus nemen." (Lees verder onder video)

Video player inladen...

Ook Kamerlid Peter Vanvelthoven (SP.A) spaart zijn kritiek niet. "We zijn door de Europese Commissie op het strafbankje gezet", aldus Vanvelthoven. "Dat is met de vorige regering nooit gebeurd. Zowel het Rekenhof als de Europese Commissie maken zich grote zorgen over de verlaging van de vennootschaps­belasting, ze denken dat die niet budgetneutraal zal zijn. Dit is de klassieke truc van Van Overtveldt: eerst de inkomsten sterk overschatten, daarna besparen."

Meest gelezen