Singapore wil bussen zonder bestuurder op openbare weg in 2022

Singapore wil tegen 2022 bussen zonder bestuurder op de openbare weg. De overheid wil het pilootproject introduceren in drie nieuwe wijken die speciaal uitgerust zijn om deze bussen te laten rijden. 

Als het van de overheid afhangt zal je in 2022 bussen zonder bestuurder op de openbare weg zien rijden in Singapore. De overheid wil het pilootproject introduceren in drie nieuwe wijken met minder druk verkeer die speciaal uitgerust zijn om deze bussen te laten rijden. 

De bussen zullen worden gebruikt om bewoners makkelijker te laten reizen in hun wijk en naar nabijgelegen trein- en busstations."De op zichzelf rijdende voertuigen zullen de toegankelijkheid en connectiviteit van ons openbaarvervoersysteem aanzienlijk verbeteren, vooral voor ouderen, gezinnen met jonge kinderen en minder mobiele mensen", zei de minister van Transport, Khaw Boon Wan.

Leider in onbemande technologie

De bussen zonder bestuurder zullen een aanvulling vormen voor de bestaande bemande busdiensten en zullen aanvankelijk in de daluren rijden.

Singapore heeft een minder verzadigd verkeersnetwerk in vergelijking met veel andere steden in Zuidoost-Azië, dat komt door hun beleid dat openbaar vervoer bevordert en tolheffing. Het land hoopt leider te worden in onbemande technologieën.

Meest gelezen