VDAB voert campagne om 55-plussers aan te nemen, want "we hebben ze nodig"

De VDAB houdt vandaag de campagne "De eerste keer is altijd een beetje spannend". Daarmee wil de Vlaamse arbeidsdienst bedrijven aanmoedigen om 55-plussers aan te nemen en mensen met een migratieachtergrond en schoolverlaters. Dat is ook broodnodig, zei gedelegeerd bestuurder Fons Leroy in "De ochtend" op Radio 1.  

Duizenden personeelsleden van de VDAB gaan vandaag de boer op bij bedrijven om ze te overtuigen om 55-plussers en mensen met een migratieachtergrond aan te nemen. Dat zijn de laatste jaren de sollicitanten die het moeilijkst aan een job geraken.

Dat oudere werknemers moeilijk aan een job geraken is tegenstrijdig, want er zijn wel heel veel vacatures. De VDAB wil die twee zaken nu verzoenen met elkaar. Dat is ook nodig, zegt gedelegeerd bestuurder Fons Leroy.

"Er is een enorme opportuniteit door de vergrijzing. Heel veel mensen gaan met pensioen, zo kunnen 55-plussers een kans krijgen. We zien ook dat dat al vaker gebeurd dan een tijd geleden. Maar ook bijvoorbeeld kmo's moeten hun selectiebeleid aanpassen."

"Werkgevers gaan iedereen nodig hebben om de plaatsen in te vullen. Er is een mentale shift nodig, want er is lang een beleid gevoerd  dat oudere werknemers uit de arbeidsmarkt duwde. Maar vandaag en morgen hebben we ze nodig."

Meest gelezen