Brand wafelfabriek Vorst: hele nacht nageblust

De Brusselse brandweer is de hele nacht blijven nablussen op het terrein van de uitgebrande wafelfabriek van Milcamps in Vorst. Daar brak gisterenmiddag een zware brand uit. De oorzaak daarvan is nog niet bekend. Dat meldt burgemeester Marc-Jean Ghyssels (PS) van Vorst.

Volgens de burgemeester van Vorst moet de fabriek waarschijnlijk helemaal afgebroken worden en zullen de werknemers dus een tijd technisch werkloos zijn.

"Een tiental brandweerlui hebben de hele nacht de resten van de fabriek besproeid met water om het puin af te koelen en eventuele overblijvende brandhaarden te blussen", zegt burgemeester Ghyssels. "Eenmaal het gebouw voldoende is afgekoeld en de nodige stabiliteitsstudies zijn uitgevoerd, kan de brandweer de plaats verlaten. Dan kunnen de branddeskundigen aan hun onderzoek naar de oorzaak van de brand beginnen."

Gisteren liet de directie al weten dat ze contact zou opnemen met de aandeelhouders om te bekijken of de site heropgebouwd wordt. "In ieder geval zou de gemeente haar best doen om de nodige vergunningen snel af te leveren zodat het bedrijf snel kan heropstarten", aldus nog burgemeester Ghyssels.

Bedrijven in de buurt zijn sinds vanmorgen weer aan de slag. Een aantal heeft gisteravond zijn gebouwen, en dan vooral de ventilatiesystemen, laten schoonmaken door gespecialiseerde bedrijven.

Meest gelezen