Brood gemaakt van (zeventig) krekels? In Finland kunt u het kopen

Wie zin heeft in brood gemaakt van krekels, moet maar eens een tripje naar Finland overwegen. Producent Fazer is de eerste die zo'n brood op de markt brengt. 

De eerste krekelbroden zijn vanochtend in de rekken van elf bakkerijen van de keten verschenen, vooral in de grote steden. Op termijn is het de bedoeling om het brood in alle 47 bakkerijen te verkopen.

Het krekelbrood wordt gemaakt op basis van bloem en gedroogde en gemalen krekels. Elk brood bevat zeventig krekels, goed voor 3 procent van het totale gewicht.

De toekomst?

Het bedrijf wil naar eigen zeggen voorop lopen in voedselinnovatie. Ook in de westerse wereld zullen insecten steeds vaker op het menu komen te staan, zo zegt Fazer. De FAO, de wereldvoedsel- en landbouworganisatie, ziet het eten van insecten als één van de oplossingen om de groeiende wereldbevolking van voedsel te voorzien.

Sinds 1 november is Finland het vijfde Europese land waar insecten geschikt zijn bevonden voor menselijke consumptie. In België is het al enkele jaren toegelaten.

Meest gelezen